令和2年度「京都府名誉友好大使」候補者の推薦について Kyoto Prefecture Friendship Ambassadors 2020

標記のことについて、京都府国際課長から別紙のとおり依頼がありましたのでお知らせいたします。
希望者は、募集要項・留意事項をを熟読・ご理解のうえ、2020年3月27日(金)17:00までに教務課まで必要書類を提出下さい。
Kyoto Prefecture appoints foreign students who wish to serve as a bridge between Kyoto Prefecture and each region all over the world as ’Honorary Friendship Ambassadors for Kyoto Prefecture’.
Those who wish to apply, please well read the guideline and submit application materials to the Office of Student Affairs of the Graduate School of Medicine by March 27, 2020.
*the guideline and application documents are Japanese only.

【留意事項】
京都府名誉友好大使は、基本奨励金が年額3万円となっておりますが、奨学金というより、国際親善のボランティアに近い性質のものです。大使としての役割はもちろん、「研修状況報告書」や年4回活動状況報告書の提出義務等もあります。友好大使に採用されれば、そのような義務や責任が生じることをよく理解した上で、応募をお願いします。
The Kyoto Prefecture Honorary Friendship Ambassador has a basic incentive fee of 30,000 yen a year, but it is similar in nature of international goodwill volunteers. The ambassador has the obligation to submit a “training status report” and an activity status report quarterly. If you are employed by a friendship ambassador, please understand that such obligations and responsibilities arise and apply.

Kyoto prefecture HP:  http://www.pref.kyoto.jp/en/04-01-03.html

【対象者】医学研究科に正規生として在籍している学生
※私費留学生だけでなく、国費留学生・外国政府派遣留学生等も応募可能です。
Eligibility: An international student enrolled in a degree-seeking program of the Graduate School of Medicine included MEXT scholarship students.

【提出書類】Application documents
①京都府名誉友好大使任命申請書 application form
②成績証明書又はそれに代わるもの transcript
③申請者の写真(申請書に添付したものと同じ写真)photo
④推薦書(別添書式またはこれに準ずる書類)任意 recommendation

※推薦者は、京都大学内で書類選考の上、決定されます。
Nominators will be selected based on a selection of documents at Kyoto University.

募集要項・京都府名誉友好大使任命事業実施要領 Application guideline
申請書・推薦書 application and recommendation form